A ragasztószalag specialista!

Telefon:

+36 1 320 3641, +36 1 330 7257

Hétfő - Csütörtök, Péntek

08:30-15:30, 8:30-13:30

E-mail

sales@elmatit.hu

Friss hírek

Awesome Image

Viszkoelasztikus ragasztószalagok és egyéb megoldások az autóipar számára

2024.03.30. 0 Comments egyeb

A tesa és az autóiparban tevékenykedő partnerei több mint 90 éve fejlesztenek személyre szabott rögzítési megoldásokat az autóipari alkalmazások széles skálájához. Világszerte található gyártóüzemekkel és ügyfélmegoldó központokkal átfogó támogatást nyújtanak az autógyártóknak termékeik és folyamataik optimalizálásához, valamint a legmagasabb minőségi előírásoknak való megfeleléshez.

Csak az autóipari alkalmazásokhoz a tesa mintegy 500 egyoldalas és 500 kétoldalas ragasztószalagot kínál, amelyek közül választhat, ha személyre szabott megoldást keres. Ha a járművekre történő szerkezeti ragasztásról van szó, a tesa akrilhab ragasztószalagjai gyakran a választott rögzítési megoldás. Az ACXplus nagy teljesítményű, viszkoelasztikus ragasztószalagnak nevezett ragasztószalagot az autóipari OEM-ek és a járműgyártók használják a jármű különböző részein. A ragasztószalag hatékony felhasználása érdekében a tesa ACXplus akár 1400 m hosszúságú orsókban is kapható.
A ragasztószalaggal a különböző anyagokból készült kiegészítő alkatrészek szilárdan a jármű karosszériájához ragaszthatók. A kihívást itt az jelenti, hogy a különböző anyagok eltérő hőtágulási tulajdonságokkal rendelkeznek. Ennek következtében a jármű karosszéria és a kiegészítő alkatrészek közötti szerkezeti illesztések a jármű élettartama során hatalmas statikus és dinamikus terhelésnek vannak kitéve. A ragasztószalag optimálisan kompenzálja a hőtágulást és a kapcsolódó igénybevételeket, és biztosítja a kiegészítő alkatrészek rögzítését a jármű karosszériáján. A ragasztószalagok rugalmas és viszkózus tulajdonságaiknak köszönhetően garantálják a belső szilárdságot és a mechanikai terhelések kompenzálását. Emellett megbízható tömítést és rezgéscsillapítást is biztosítanak.

De miért is érdekesek ezek a tények?

Az autóiparban a gyártók és a beszállítók gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy hogyan lehet tartósan összekötni a karosszériához különböző kiegészítő alkatrészeket és anyagokat, például műanyagot és acélt, acélt és üveget, festett felületeket és textilkompozitokat. A helyzetet bonyolítja, ha a hagyományos mechanikus kötőelemek, például a szegecselés, a hegesztés vagy a folyékony ragasztók nem megfelelőek.

Közös fejlesztési munka a tesa globális ügyfélmegoldási központjaiban

A Tesa szoros partnere az autóiparnak, és megérti a műszaki kihívásokat, amelyekkel az autóiparnak szembe kell néznie. Hosszú múltra tekint vissza az autóipari gyártókkal (OEM) és beszállítókkal (OES) való együttműködésünk e kihívások megoldása érdekében. Ennek során a tesa műszaki tanácsadást is nyújt, segítve a gyártási folyamat további optimalizálását.

Annak érdekében, hogy ipari partnereinek a lehető legjobb támogatást nyújtsa, a tesa három kontinensen ügyfélmegoldó központokat (CSC) hozott létre. Ezek a központok az ügyfelekkel együtt dolgoznak az optimális ragasztóalkalmazások kifejlesztésén. A kínai és amerikai CSC-k mellett a német Customer Solution Centre az autóipar igényeivel foglalkozik.
Tags:

Post A Comment

Keressen minket bizalommal

Bízunk benne, hogy mielőbb partnerek lehetünk.

Telefon

+36 1 320 3641

E-mail

sales@elmatit.hu

Akció a készlet erejéig!