A ragasztószalag specialista!

Telefon:

+36 1 320 3641, +36 1 330 7257

Hétfő - Csütörtök, Péntek

08:30-15:30, 8:30-13:30

E-mail

sales@elmatit.hu

Elektrotechnika

EPDM zártcellás habszalag

Zártcellás ethylénpropilén (EPDM) fekete hab, sima felülettel, 2mm-es vastagságtól, védőfóliával ellátva. A Szélesség, illetve habvastagság alapján felhasználhatósága sokrétű (fémhez,fához,műanyaghoz). Alkalmazási területei közé tartozik a szigetelés (por, hang, víz), rezgés és rázkódás csikkapítás, valamint felhasználható előtétszalagként (üveg-, nyílászáró- és műanyagipar) és tömítőanyagként (gépipar és szellőzéstechnika). Legfőbb előnyei a magas élettartam, kiváló oldószer- és öregedésállóság, rugalmasság, erős tapadás alacsony hőmérsékleten is.

Polyethylén (PE) zártcellás habszalag

Zártcellás polyethylén hab, sima felülettel, 3mm-es vastagságtól. A Szélesség, illetve habvastagság alapján felhasználhatósága sokrétű (fémhez,fához,műanyaghoz). Alkalmazási területei közé tartozik a szigetelés (por, hang, víz), rezgés és rázkódás csillapítás, valamint felhasználható előtétszalagként (üveg-, nyílászáró- illetve műanyagipar) és tömítőanyagként (gépipar, szellőzéstechnika). Legfőbb előnyei a magas élettartam, oldószer- és öregedésállóság, rugalmasság, erős tapadás alacsony hőmérsékleten is és hulladékmentes feldolgozhatóság a felületére kasírozott védőfóliának (liner) köszönhetően.

Árnyékolás

A fémszalag megakadályozza a zavaró hatásokat, amelyek más rendszerek, egységek közvetlen közelében, működéskor felléphetnek. Nélkülözhetetlen EVM/ESD területen, ahol árnyékolás, földelés, elektrosztatikus feltöltődés levezetése szükséges. E termék kategóriában megtalálhatóak a rézfóliák, alumínium fóliák és a hordozó nélküli akril/ezüst kombínációjú tekercsek. Mindegyik típus ragasztójában megtalálható az ezüst, a vezetőképesség érdekében.

NYÁK maszkoló szalagok

Az elektronikus alkatrészek forrasztása előtt a NYÁK aranyozott csatlakozóit megbízhatóan védeni kell. Ezekre a szigetelésekre, magas hőmérsékleten, ezek a szalagok a szilikon szigetelő massza miatt különösen alkalmasak. A termék két típusban érhető, melyeket vastagság (1 vagy 2 mil) és szín (kék vagy zöld) szerint különböztetünk meg.

Poliészter film

A poliészter kitűnő összeférést és magas dielektromos szilárdásgot ad a fóliavastagság révén. Az akril ragasztó kiemeli ezeket a filmeket azzal, hogy egy jó kémiai és oldószerrel szembeni ellenállást ad a termékeknek. Néhány termék UL szerint nehezen éghető. Ajánljuk elektromotorok külső szigeteléséhez. Elérhető színek: sárga, piros, kék, fekete, zöld, fehér és átlátszó. Az akril ragasztó mellett, típustól függően, hőre keményedő gumi és hőre keményedő akril ragasztóval érhetők el termékeink.

Poliészter laminátok

A laminátok 2 rétegűek, rétegeinek mindegyike egyedülállő tulajdonságokkal bír. A papír/poliészter erősséget, tartást, kézzel téphetőséget nyújt. A poliészter/poliészter filc kitűnő átlyukadási ellenállást, puhaságával biztos védelmet ad a kritikus résznél. Az akril ragasztó magasabb hőmérsékleten való használatot nyújt. Az akril mellett hőre keményedő gumi és hőre keményedő akril ragasztóval választhatók a laminátok. Elérhető színek: fehér/fekete, fehér, fehér/bézs, bézs.

Poliimid szalag

A magas hőállóság, rövid ideig 120C-tól 350C-ig, és az átütési szilárdság teszi a poliimid szalagokat a szigeteléseknél és magas hőmérsékletű megmunkálásoknál (pl. NYÁK aranyozás) elengedhetetlenné. Típustól függően, akril, illetve szilikon ragasztóval érhetők el.

Speciális laminátok

Ezek a szalagok egyedülálló tulajdonságuk miatt ideálisak nagyfeszültségű szigetelésekhez. Az innovatív hordozóanyag egyedülálló tulajdonságával teljesíti a tekercsek új generációjának alkalmazási követelményeit. Ezen termékcsoportban megtalálható pl. az acetát selyem, a poliészter szövet, a Nomex, illetve a fluor-karbon. A termékek jelentős része akril ragasztóval van ellátva és fehér színben érhetők el.

Üvegszövet

Ez a termékcsoport különösen símulékony és flexibilis. Az üvegszövet magas hőállósága és nagy szakító szilárdsága számos követelményét képes teljesíteni a szigeteléstechnikában. A termékek hőre keményedő gumi és hőre keményedő akril, illetve nehezen éghető gumi ragasztóval választhatók, típustól függően. Fekete és fehér színekben rendelhetőek.

Felületvédő fóliák

Polyethylen (PE) film, egyik oldalán öntapadó ragasztóréteggel ellátva, védőpapír (liner) nélkül. Vastagsága, tapadőereje, színe és ragasztója típusa szerint számtalan területen alkalmazható. Típustól függően létezik 30my-tól 150my vastagig, szürke/fekete – kék – átlátszó színekben, acryl és kaucsuk ragasztóval, illetve laser vágható kivitelben. Nyom nélkül eltávolíthatóak, UV-nak kiválóan ellenálnak, így kültéren is maximális védelmet nyújtanak rozsdamentes acélon, alumíniumon, műanyagon (polystyrol, PVC), üvegen, lakkozott felületen.

Kreppszalagok

Egyik oldalán öntapadó felülettel ellátott krepp papír alapú maszkoló szalag. Kiemelkedően magas minőséget képviselnek, maximálisan megfelelnek a bútor-, autó-, építő- és elektronikai ipar elvárásainak. Ragasztójának köszönhetően foltmentesen eltávolítható, legyen szó bármilyen lakkozott, festett, porszórt, fém, fa, műanyag felületről. Az extrém flexibilitás mellett a kézzel téphetőség jelenti legnagyobb előnyét feldolgozhatóság terén. Felhasználástól függően, 60C-tól egészen 140C-ig tudunk megoldást kínálni. Speciális változata kék színben érhető el, melynek jelentése, hogy több napig, vagy akár több hétig is UV védelmet nyújt. Ennek köszönhetően akár szabadtéren dolgozik, akár a kész termék érintekizk közvetlen napfénnyel, a nyom nélküli eltávolítás nem jelenthet gondot. A tekercsek standard méretei: 50m x 19/25/30/38/50mm, de igény esetén, más méretben is tudjuk szállítani.

Alumínium + üvegszövet "Hőpajzs" szalagok

A speciális alu-üvegszövet-szilikon összetételnek köszönhetően, igazán magas hőmérsékleteken is számíthatunk rá. Olyan felhasználásokhoz ajánlott, ahol az üzemi hőmérséklet a 350C-t is elérheti folyamatosan. Kifejezetten ajánlott az autóiparban, a motortér különböző csöveinek bandázsolására.

Nagy hőállóságú Kapton szalagok

Nyomtatott Áramkörök gyártásánál, az un. aranyozáshoz ajánljuk ezt a szalagot. Kifejzetten magas (akár 350C) hőmérsékleti körülmények mellett is alkalmazható. Ragasztójának (szilikon, vagy akril) köszöhetően pedig, nyom nélkül eltávolítható az áramkörről, a folyamat végeztével.

Nagy hőállóságú Poliészter szalagok

Porfestéshez ajánlott, magas hőmérsékleten is maximális teljesítményt nyujtó Poliészter fólia, szilikon ragasztóval. Ragasztójának köszönhetően a munkafolyamat után, a szalag nyom nélkül eltávolítható a felületről. A termék két típusban érhető, melyeket vastagság (1 vagy 2 mil) és szín (kék vagy zöld) szerint különböztetünk meg.

Nagy hőállóságú Teflon + üvegszövet szalagok

Műanyag nyilászárók profiljainak hegesztéséhez ajánljuk, magas kopásállósága és hőtűrése miatt. Különböző vastagságokban (0,08; 0,13; 0,15 és 0,25mm) öntapadó és nem öntapadó kivitelben. 1m szélesek a tekercsek és nm-ben tudjuk vágni, típustól függetlenül. A fenti felhasználás mellett olyan alkalmazásokra ajánljuk még, ahol igen magas hőmérséklet mellett, nagy szakítószilárdásgra és jó tapadsra van szükség.

Bandázsszalag

A bandázsszalagok, kábelkötegelő szalagok széles választékát kínáljuk, kielégítve ezzel az autó és elektronikai ipar legkülönfélébb és legmagasabb elvárásait. Az alapanyagokat tekintve PVC film, PET velour, PET cloth, PET vlies, a ragasztókat tekintve pedig akril, kaucsuk és szintetikus kaucsuk, melyek mind megtalálhatóak választékunkban. Típustól függően 90 és 800my közötti vastagságúak a szalagok, melyeket a standard szélességekben (9, 19, 25mm) kínálunk. Legfőbb tulajdonságuk: erős tapadás, tépés állóság, időjárás állóság.

Szövetszalagok

A bandázsszalagok, kábelkötegelő szalagok széles választékát kínáljuk, kielégítve ezzel az autó és elektronikai ipar legkülönfélébb és legmagasabb elvárásait. Az alapanyagokat tekintve PVC film, PET velour, PET cloth, PET vlies, a ragasztókat tekintve pedig akril, kaucsuk és szintetikus kaucsuk, melyek mind megtalálhatóak választékunkban. Típustól függően 90 és 800my közötti vastagságúak a szalagok, melyeket a standard szélességekben (9, 19, 25mm) kínálunk. Legfőbb tulajdonságuk: erős tapadás, tépés állóság, időjárás állóság.

Akrilhabok és tiszta akril szalagok

Az e kategóriába sorolt termékek, speciális tulajdonsága a kiemelkedően magas tapadás, legyen szó bármilyen felületről és bármilyen időjárási körülményről. Tapadóerejével kiválóan tudja helyettesíteni akár a csavarozást, hegesztést, szegecselést. Típustól függően lehet teljesen átlátszó, fehér, vagy fekete. Vigyázat! Csak végleges ragasztáshoz! tulajdonságuk: erős tapadás, tépés állóság, időjárás állóság.

Polyester alapanyagú kétoldalas szalagok

Kétoldalt öntapadó vastag poliészter fólia, akril ragasztóval, szilikonott védőpapírral (liner) ellátva. Nagyon erős tapadóerőt és nagy nyírószilárdságot nyújt. Fény és öregedésálló. Kiválóan tapad fémre, fára, műanyagra, kartonra, szövetre, habra.

Polypropilén alapanyagú kétoldalas szalagok

Kétoldalt öntapadó polypropilén film szintetikus kaucsuk ragasztóval, szilikonozott védőpapírral (liner) ellátva. Ragasztója beltéri felhasználásra optimalizált, mely típustól függően átlátszó, illetve fehér színű. Kiválóan tapad papírra, fémre, műanyagra, fára. Lágyítószereknek ellenáll.

PVC alapanyagú kétoldalas szalagok

Kétoldalt öntapadó fehér PVC szalag, szilikonozott védőpapírral (liner) ellátva. Acryl ragasztóval megkenve, így maximális tapadást nyújt kültéren is. Ellenáll az időjárásnak, UV sugárzásnak, vegyszereknek, oldószereknek. Kiválóan tapad fémre, fára, műanyagra, kartonra.

Vlies alapanyagú kétoldalas szalagok

Kétoldalt öntapadó speciális szövedék (vlies) akril ragasztóval, szilikonozott védőpapírral (liner) ellátva. Nagyon erős tapadóerő és kézzel téphetőség jellemzi. Ragasztójának köszönhetően, fény és öregedés álló. Kiválóan tapad, természetes- és műbőrre, papírra, fémre, fára, műanyagra, szövetre, habra.

Polyester alapanyagú kétoldalas szalagok

Kétoldlat öntapadó zártcellás PE habok, szilikonozott védőpapírral (liner) ellátva. Típustól függően főként 10, 50 és 66m hosszú tekercsekben, különböző típusú ragasztókkal, fehér, illetve fekete színekben. Akril ragasztóval a kültéren is megbízható, hosszantartó tapadásért: vertikális rögzítésre egyenelteln felületen, fa, fém, üveg, tükör, papír, műanyag, néztábla, díszléc, autóembléma ragasztásához. UV sugárzásnak, olajnak, oldószernek, nedvességnek ellenáll. 0,8mm vastagságtól akár 3mm-es vastagságig. A kaucsuk ragasztóval megkent habok pedig kiválóan alkalmasak beltéri ragasztásra: vertikális rögzítés egyenetlen felületen, papír, műanyag, névtábla.

Alumínium szalagok

Egyik oldalán öntapadó, tiszta alumínium fólia. UV álló acryl ragasztóval, 30 és 50my vastagságban. Kiválóan alkalmazhtó: üveg, illetve kőgyapot szigeteléseknél, klímatechnikában csőhéjak szigetelésére és lezárására, hő és fényvisszaverésre, pára elleni védelemre, árnyékolásra (elektronikai ipar). Olyan alkalmazásokhoz ajánljuk ahol: jó hővezetésre, tűzállóságra, vegyi és időjárási behatásokkal szembeni ellenállásra, vízhatlanságra, illetve erős tapadásra van szükség. További előnye, hogy kézzel téphető, ezzel is megkönnyítve a felhasználást. A termék 50m hosszú tekercsben, 50, 75, 100mm-es standard szélességben érhető el raktárról, de igény esetén egyéb méretekben is tudjuk szállítani.

Polyester film

Garfilm termékünk egy poliészter film. Köszönhetően a kíváló fizikai, kémiai és elektromos tulajdonságainak a Garfilm egy elfogadott és meghatározó termék számos területen, ahol polészter film szükséges a gyártás során. Típusai tekintva az alábbi változatokban létezik: teljesen átlátszó és flexibilis (a csomagolóipar számára); áttetsző és kiemelkedően magas szakító szilárságú (ez teszi tökéletessé a szigetelő tulajdonságát, B hőosztály, az elektromos ipar számára); matt felület (bármilyen területre tökéletes, ahol nem szükséges a fényes felület). Néhány típusa kiemelkedően vastag változatban is elérhető. szükség. További előnye, hogy kézzel téphető, ezzel is megkönnyítve a felhasználást. A termék 50m hosszú tekercsben, 50, 75, 100mm-es standard szélességben érhető el raktárról, de igény esetén egyéb méretekben is tudjuk szállítani.

Nomex

Nomex termékünk ideális szigetelőanyag az elektronika területén. Hőosztályát tekintve 220C felett is maximális teljesítményt tud nyújtani. A Nomex papírt használhatjuk alumínium és réz tekercsek esetében is.

Film+Vlies

DyFlex márkanévvel ellátott termékünk poliészter vlies és poliészter film laminációjából áll össze. A laminációk számát tekintve az alábbi típusai léteznek: Vlies + Film, Vlies + Film + Vlies. Mindkét típus létezik impregnált és impregnálás nélküli változatban. A nem impregnált típus fehér és maximum 130C-on tud működni, az impregnált változat pedig rózsaszín és maximum 155C-t bír el. Kiválóan alkalmas elektromos motor, illetve transzformátorok szigetelésére.

Film+Papír

DyVolt márkanévvel ellátott termékünk poliészter fil és típustól függően egy vagy két réteg magas minőségű papír laminációjából áll össze. A laminációk számát tekintve az alábbi típusai léteznek: Papír + Film, Papír + Film + Papír. Maximális szigetelést a B (130C) hőosztályban tud nyújtani. Kiválóan alkalmas elektromotorok szigetelésére. 

Film+Nomex

DyTerm márkanévvel ellátott termékünk Nomex aradmid papír és poliészter laminációjából áll össze. Típustól függően az F (155C), illetve a H (180C) hősztályban tudnak maximális szigetelést nyújtani. A laminációk számát tekintve az alábbi típusai léteznek: Film + Nomex; Nomex + Kapton + Nomex; Nomex + Film + Nomex. Kiválóan alkalmas elektromos motorok, transzformátorok, gépek szigetelésére / fázis szigetelésére.

Litzek

Megrendelésre, vevőnk igényeinek megfelelően gyártatunk litze-ket is, a kért méretben. Minimális rendelési mennyiségek kb. 200kg.

Gr1-es, Gr2-es zománcozott rézhuzalok

Olasz és német gyártó partnereink magyarországi képviseleteként, kizárólag magas minőségű, ellenőrzött huzalokat forgalmazunk. Termékpalettánkon megtalálhatóak az egész vékony és vastag huzalok is, a megszokott méretek mellett. Egyszer és kétszer zománcozott huzaljaink, mérettől és súlytól függetlenül, kizárólag egész spulnis kiszerelésben érhetők el.

Fazonhuzalok

Nagyobb igény esetén (min. 250Kg), rendelésre gyártatunk fazonhuzalokat, a vevői igényeknek maximálisan kielégítve.

Zsugorcsövek

A zsugorcsövek tekintetében igyekszünk minden felmerülő igényt kielégíteni, így igen széles választékkal állunk rendelkezésre. Palettánkon polyolefin alapanyagú csövek ( speciális kiviteleknél az alapanyag lehet még polyvinyl fluorid vagy viton fluoelastomer) találhatóak, melyek 125 – 135C-os tartományban tudnak maximális teljesítményt nyújtani, 2:1-es; 3:1-es; 4:1-es zsugorodás mellett. Típustól függően ragasztóval vagy ragasztó nélkül, különböző színekben, 1,2mm-es átmérőtől akár 115mm-ig. Mindegyik szigetelő cső rendelkezik UL és RoHS certifikátokkal.

Üvegszövet és üveggyapot szigetelő csövek

Az üvegszövet és üveggyapot csöveket, igen tág hőmérsékleti tartományban tudjuk használni. Extrém alacsony, illetve magas (akár 255C) hőmérsékleti körülmények között is megőrzi flexibilitását. Nagyon jó elektromos szigetelő tulajdonsággal rendelkezik (1,5kV-tól 15kV-ig). Kifejezetten ajánlott elektromos ipari felhasználásra. Alapszínei a barna és a fehér, 1mm-től 12mm-ig elérhetők az átmérőt tekintve, 100 – 200m-es spulnikon.

Szilikon szigetelő csövek

A szilikon szigetelő csövek, szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is megbízható védelmet nyújtanak, megőrzik flexibilitásukat. Ideális olyan alkalmazásoknál, ahol a hőmérséklet folyamatosan nagyon magas tartományban mozog (200C). Alapszíne átlátszó, de megrendelésre egyéb színek is elérhetők. 0,5mm-től 9mm-es átmérőig, típustól függően 1,5mm – 10mm-es falvastagsággal és 100m-es spulnikon kínáljuk.

PVC szigetelő cső

PVC csöveinket általános felhasználásra ajánljuk, legyen szó bármilyen elektronikai vagy autóipari kábel szigeteléséről. Legfontosabb tulajdonságai, hogy felexibilis, 105C-t bír el folyamatosan, környezetbarát, mérgező anyagoktól mentes. Alap színe a fekete, de egyéb színek is elérhetőek megrendelésre. 2mm-es átmérőtől 18mm-es átmérő felett is elérhetőek a csövek, típustól függően, 0,4 – 1,2mm-es falvastagsággal, 30 – 200m-es spulnikon.

Stancolt, formára, méretre vágott egyedi termékek

Bármilyen típusú öntapadó szalagot, a megrendelő speciális igényeire tudunk alakítani. Legyen szó bármilyen formáról, kivitelről, hosszúságról, megoldásról. Ha még nem tudja pontosan, mire lenne szüksége, szakembereink szívesen segítenek a fejlesztésben, az optimális megoldás elérésében

Keressen minket bizalommal

Bízunk benne, hogy mielőbb partnerek lehetünk.

Telefon

+36 1 320 3641

E-mail

sales@elmatit.hu

Akció a készlet erejéig!