A ragasztószalag specialista!

Telefon:

+36 1 320 3641, +36 1 330 7257

Hétfő - Csütörtök, Péntek

08:30-15:30, 8:30-13:30

E-mail

sales@elmatit.hu

Friss hírek

Awesome Image

Tesa teljesen új megvilágításban

2023.10.16. 0 Comments egyeb

Az okostelefonok, táblagépek és okosórák belső szerkezetét számos apró ragasztószalag tartja össze. Több gyártó a tesa nagy teljesítményű ragasztószalagjaira támaszkodik e célból. A tesa technológiai ugrást hajt végre egy új innovációval: egy olyan ragasztószalaggal, amelyet a fény aktivál.

A telefonokban használt ragasztók rögzítik a képernyőket és kijelzőket, tömítik az illesztéseket és elnyelik az ütéseket, elvezetik a hőt, az alkatrészeket a készülékek belsejéhez és külsejéhez ragasztják, vagy szilárdan a helyükön tartják az elemeket és az újratölthető elemeket: A ragasztószalagok nélkülözhetetlenek az elektronikus eszközökben. Számos gyártó és beszállító támaszkodik a tesa termékmegoldásaira. Egy okostelefon például akár 70 ragasztószalagot is tartalmaz, amelyek többsége kétoldalas – a legkisebb is mindössze öt mikrométer (μm) vastag, vagyis hússzor finomabb, mint egy emberi hajszál. Hogy az innováció szelleme a tesa-nál nem ismer időkorlátot, azt a portfólió legújabb terméke, a tesa® L-tape 869x is bizonyítja.

Úgy tart mintha csavarozva lenne

Dr. Michael Egger, a norderstedti tesa elektronikai részlegének laboratóriumvezetője 24/7-ben részt vett az új L-szalaggal kapcsolatos kutatásban és fejlesztésben. A legjobb ebben a ragasztószalagban: „Ez egy áttetsző ragasztószalag, amely UV-fény hatására aktiválódik, és ekkor éri el teljes erejét. Ezáltal tökéletes alternatívája a hagyományos nyomásérzékeny ragasztószalagoknak vagy folyékony ragasztóknak.” A szakértők szerint ezek hosszú kikeményedési idővel járhatnak, és egyes esetekben rendetlen ragasztási felületeket hagynak maguk után. Ami azt jelenti, hogy a reaktív akrilragasztón alapuló L-szalag különösen alkalmas az okostelefonok, okosórák stb. nagyon kicsi alkatrészeinek tartós szerkezeti ragasztására, az alkatrészek összecsavarozásához hasonlóan. Az L-tape szobahőmérsékleten is alkalmazható. Ezért is üdvözlendő alternatívája az úgynevezett hőaktivált fóliáknak (HAF), amelyek csak 120°C-on érik el a szükséges ragasztási szilárdságot.

,,Nagy örömünkre szolgál, hogy egy újabb, valódi hozzáadott értékkel bíró ragasztószalagot, az új L-szalagot hozhattuk létre.”

Carsten Meyer-Rackwitz

Elektronikai vezető

Univerzális ragasztószalag, hozzáadott értékkel

Mint a múltban számos innovatív termék esetében, az L-tape is a tesa és ügyfelei közötti szoros együttműködés eredménye – egy gondosan testre szabott és mégis rugalmas ragasztási megoldás. Nemcsak a legkisebb alkatrészeket és komponenseket ragasztja biztonságosan, hanem számos különböző anyaghoz is használható. Ütésálló és megtartja szilárdságát akkor is, ha nedvességnek vagy hőnek van kitéve.

Tervezési szabadság a gyártók számára

A tesa® L-tape 869x a gyors és hatékony használat mellett egy másik vonzó előnyt is kínálhat a gyorsan változó elektronikai ipar számára. Tartós ragasztókötést és a lehető legnagyobb tervezési szabadságot ötvözi. Az L-tape méretben és alakban pontosan a gyártó igényeihez igazítható. Például kis, mindössze 0,1 milliméter vastagságú, gyűrű alakú ragasztószalagként egy kamera objektívjének okostelefonba történő beragasztásához is alkalmas.

Tags:

Post A Comment

Keressen minket bizalommal

Bízunk benne, hogy mielőbb partnerek lehetünk.

Telefon

+36 1 320 3641

E-mail

sales@elmatit.hu