A ragasztószalag specialista!

Telefon:

+36 1 320 3641, +36 1 330 7257

Hétfő - Csütörtök, Péntek

08:30-15:30, 8:30-13:30

E-mail

sales@elmatit.hu

Friss hírek

Awesome Image

Szintetikus, gumi alapú ragasztó megoldások

2024.06.15. 0 Comments egyeb

A szintetikus gumival történő ragasztás innovációja bármit lehetővé tesz! A tesánál dolgozó tudósok megértik, hogy ragasztószalagjainknak speciális tulajdonságokra van szükségük attól függően, hogy hogyan és hol alkalmazzák őket. A szintetikus gumit használva korlátlan tervezési lehetőségeket nyitunk meg minden ügyfelünk számára világszerte.

INNOVÁCIÓ

A mai eladásaink több mint 20%-át olyan ragasztószalag megoldásokból generáljuk, amelyek kevesebb mint öt éve léteznek.

 

Az innovatív ragasztók segítenek a kihívások megoldásában számos iparágban. A tesa portfóliója már több mint 7000 ragasztószalagot és öntapadó terméket tartalmaz. Minden egyes termék különleges kötési típust kínál az érintett anyagtól vagy felülettől, a pozícionálási igénytől vagy az erősségtől függően, illetve számos egyéb szempont figyelembevételével. Minden nap, termék- és technológiafejlesztő csapataink új lehetőségeket keres ezen megoldások bővítésére

 

A szintetikus gumi kulcsfontosságú eleme tudományos kutatásainknak. A tesa laboratóriumi csapatai mély szakértelemmel rendelkeznek abban, hogyan használják a szintetikus gumit új ragasztási formák és tulajdonságok létrehozására. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a különböző iparágak vállalatai számára, hogy termékeiket és folyamataikat hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és vonzóbbá tegyék ügyfeleik számára.

Nagyon sokoldalú

Miért olyan hatékony összetevő a szintetikus gumi az innovatív ragasztóformulákban? Egyedi molekulaszerkezete miatt! A szintetikus gumi két végén egy kemény sztirol rész található, középen pedig egy lágyabb butadién rész. Olyan, mint egy ugrókötél hosszú fogantyúkkal. A tudósok képesek a sztirol és butadién arányának módosításával különböző kötési eredményeket elérni.

 

A szintetikus gumi ragasztók kémiai szerkezete két kemény véget és egy rugalmas középső részt tartalmaz. A kémikusok így mondanák: Sztirol – Butadién – Sztirol, vagy röviden „SBS”. A szintetikus gumi kémiai szerkezete két kemény véget és egy rugalmas középső részt tartalmaz, így egy ugrókötélhez hasonlít, amit hosszú fogantyúkkal láttak el. A szintetikus gumi összetételének változtatása határozza meg annak erősségét, ami lehetővé teszi tesztelőink számára, hogy különböző rugalmasságú ragasztószalagokat fejlesszenek ki. Természetesen a szintetikus guminak önmagában nincs ragasztó tulajdonsága, de amikor tapadást elősegítő gyantákkal keverik, nyomásérzékeny ragasztókat hozhatnak létre.

Megbízható technológia

A szintetikus gumit tartalmazó ragasztók ma már megbízható technológiát jelentenek, amelyek számos különböző anyaghoz képesek tapadni, még nagyon nehezen tapadó felületeken is. Kiváló teljesítményt nyújtanak, és nem csúsznak el, amikor oldalirányú erővel húzzák őket. Ráadásul a tesa szakértői képesek stabilizátorokat vagy extra összetevőket hozzáadni, hogy javítsák a ragasztószalag teljesítményét különböző időjárási körülmények között vagy más körülmények között.

A jövő felé

Hatszáz tudós, mérnök és termékfejlesztő dolgozik a tesa telephelyein világszerte, hogy folyamatosan új, innovatív termékeket és folyamatokat hozzanak létre. Ez a tudományalapú megközelítés több mint 125 éves múltra tekint vissza, és a jövőbeni fejlődésünk alapja is lesz. Már most is 7000 ragasztószalagot és öntapadó terméket tartalmazó portfólióval rendelkezünk, és naponta bővítjük ezt a megoldásválasztékot.

Post A Comment

Keressen minket bizalommal

Bízunk benne, hogy mielőbb partnerek lehetünk.

Telefon

+36 1 320 3641

E-mail

sales@elmatit.hu

Akció a készlet erejéig!