A ragasztószalag specialista!

Telefon:

+36 1 320 3641, +36 1 330 7257

Hétfő - Csütörtök, Péntek

08:30-15:30, 8:30-13:30

E-mail

sales@elmatit.hu

Friss hírek

Awesome Image

Stancolt ragasztószalag – Együttműködés a Porschéval

2023.08.16. 0 Comments egyeb

Az innováció az autóiparban a hatékonyság, a teljesítmény és a biztonság iránti szüntelen törekvés. Nem meglepő, hogy az olyan vezető gyártók, mint a Porsche, folyamatosan úttörő megoldásokat keresnek járműveik fejlesztésére. Az egyik ilyen, innováció a stancolt ragasztószalag használata a hagyományos dugók helyett, és a Porsche élen jár ebben az autóipari forradalomban.

A hatékonyság és a teljesítmény felé vezető út

A Porsche a könnyűszerkezet-csökkentés és a jobb aerodinamika érdekében a hagyományos összeszerelési módszerek újragondolásának útjára lépett. Míg a dugók és kötőelemek használata évek óta bevett szokás, ezek a módszerek inherens kihívásokkal járnak. A dugók súlyt növelhetnek, megzavarhatják a jármű aerodinamikai profilját, és a gyártás során további erőforrásokat igényelnek. Ezek helyébe lépett a stancolt ragasztószalag, mint alternatíva.

A stancolt ragasztószalag előnye


A stancolt ragasztószalag figyelemre méltó műszaki megoldás, amely a nagy szilárdságú ragasztási tulajdonságokat precíziós gyártási technikákkal ötvözi. Ennek lényege, hogy a jármű alkatrészein apró, pontosan lyukasztott lyukakat készítenek, majd ragasztószalagot alkalmaznak. Ez a maximális ragasztási szilárdságra tervezett szalag biztonságos és tartós kapcsolatot biztosít az alkatrészek között. Ez egy minimalista megközelítés, amely számos előnnyel jár.

1. Súlycsökkentés

A súly az autóipari teljesítmény ellensége. Minden megtakarított gramm hozzájárul a jobb üzemanyag-hatékonysághoz és a jobb kezelhetőséghez. A dugók és rögzítőelemek stancolt ragasztószalaggal történő helyettesítésével a Porsche le tudja adni a felesleges súlyt, ami egy agilisabb és üzemanyag-takarékosabb járművet eredményez.

2. Továbbfejlesztett aerodinamika

Az aerodinamika kulcsfontosságú szerepet játszik a sportautók tervezésében. Minden kiálló rész, legyen az bármilyen kicsi, felesleges légellenállást okozhat. A stancolt ragasztószalag, ha precízen alkalmazzák, simább felületet hagy, csökkentve az aerodinamikai ellenállást. Ez a Porsche ikonikus sportautóinak nagyobb sebességet és jobb kezelhetőséget eredményez.

3. Egyszerűsített gyártás

A járművek gyártása összetett folyamat, és minden olyan lépés, amelyet racionalizálni lehet, időt és erőforrásokat takarít meg. A stancolt ragasztószalag leegyszerűsíti az összeszerelést, csökkentve a bonyolult gépek és a munkaigényes folyamatok szükségességét. Ez nemcsak a gyártást gyorsítja fel, hanem a költségmegtakarításhoz is hozzájárul.

4. Javított tartósság

A stancolt ragasztószalag nem csak a súlycsökkentésről és a hatékonyságról szól, hanem a hosszú távú tartósságról is. Az alkalmazott ragasztót úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges körülményeknek, a perzselő hőtől a fagyos hidegig. A Porsche tulajdonosok bízhatnak abban, hogy járművük a legmostohább körülmények között is tartósan ellenáll.

Testamentum az együttműködésről

A stancolt ragasztószalag Porsche általi bevezetése szintén az autógyártók és a beszállítók közötti együttműködés erejének bizonyítéka. A Porsche szorosan együttműködött a ragasztószalag-gyártókkal, hogy egyedi, az ő szigorú szabványaikra szabott megoldásokat dolgozzon ki. Ez az együttműködésen alapuló megközelítés mindkét fél számára előnyös, mivel az innovációt ösztönzi, miközben megfelel a Porsche egyedi igényeinek.

A jövőbe tekintve

Ahogy a Porsche továbbra is feszegeti az autóipar határait, további fejlesztésekre számíthatunk, mint például a stancolt ragasztószalag. Ezek az innovációk nem csak a nagyteljesítményű sportautóknak kedveznek, hanem a szélesebb autóiparra is hatással lehetnek. A könnyű súlyozás, a jobb aerodinamika és az egyszerűsített gyártás olyan trendek, amelyek az utakon közlekedő összes jármű számára előnyösek lehetnek.

Összefoglalva, az, hogy a Porsche a hagyományos dugók helyett a stancolt ragasztószalagot alkalmazza, ragyogó példája annak, hogy az innováció és az együttműködés hogyan alakíthat át egy iparágat. Emlékeztet arra, hogy még a legmegszokottabb folyamatokat is újra lehet gondolni a nagyobb hatékonyság, teljesítmény és fenntarthatóság érdekében. Ahogy a Porsche továbbra is a változások motorja, így előre láthatjuk, milyen izgalmas fejlemények várnak ránk az autóipari formatervezés világában.

 

A tesa® stancolt ragasztószalagairól bővebben az alábbi linken olvashat: kattintson ide

Tags:

Post A Comment

Keressen minket bizalommal

Bízunk benne, hogy mielőbb partnerek lehetünk.

Telefon

+36 1 320 3641

E-mail

sales@elmatit.hu

Akció a készlet erejéig!