Elektrotechnika

EPDM zártcellás habszalag

Zártcellás ethylénpropilén (EPDM) fekete hab, sima felülettel, 2mm-es vastagságtól, védőfóliával ellátva. A Szélesség, illetve habvastagság alapján felhasználhatósága sokrétű (fémhez,fához,műanyaghoz). Alkalmazási területei közé tartozik a szigetelés (por, hang, víz), rezgés és rázkódás csikkapítás, valamint felhasználható előtétszalagként (üveg-, nyílászáró- és műanyagipar) és tömítőanyagként (gépipar és szellőzéstechnika).

Polyethylén (PE) zártcellás habszalag

Zártcellás polyethylén hab, sima felülettel, 3mm-es vastagságtól. A Szélesség, illetve habvastagság alapján felhasználhatósága sokrétű (fémhez,fához,műanyaghoz). Alkalmazási területei közé tartozik a szigetelés (por, hang, víz), rezgés és rázkódás csillapítás, valamint felhasználható előtétszalagként (üveg-, nyílászáró- illetve műanyagipar) és tömítőanyagként (gépipar, szellőzéstechnika).

Árnyékolás

A fémszalag megakadályozza a zavaró hatásokat, amelyek más rendszerek, egységek közvetlen közelében, működéskor felléphetnek. Nélkülözhetetlen EVM/ESD területen, ahol árnyékolás, földelés, elektrosztatikus feltöltődés levezetése szükséges. E termék kategóriában megtalálhatóak a rézfóliák, alumínium fóliák és a hordozó nélküli akril/ezüst kombínációjú tekercsek.

Poliészter film

A poliészter kitűnő összeférést és magas dielektromos szilárdásgot ad a fóliavastagság révén. Az akril ragasztó kiemeli ezeket a filmeket azzal, hogy egy jó kémiai és oldószerrel szembeni ellenállást ad a termékeknek. Néhány termék UL szerint nehezen éghető. Ajánljuk elektromotorok külső szigeteléséhez. Elérhető színek: sárga, piros, kék, fekete, zöld, fehér és átlátszó.

Poliészter laminátok

A laminátok 2 rétegűek, rétegeinek mindegyike egyedülállő tulajdonságokkal bír. A papír/poliészter erősséget, tartást, kézzel téphetőséget nyújt. A poliészter/poliészter filc kitűnő átlyukadási ellenállást, puhaságával biztos védelmet ad a kritikus résznél. Az akril ragasztó magasabb hőmérsékleten való használatot nyújt. Az akril mellett hőre keményedő gumi és hőre keményedő akril ragasztóval választhatók a laminátok.

Poliimid szalag

A magas hőállóság, rövid ideig 120C-tól 350C-ig, és az átütési szilárdság teszi a poliimid szalagokat a szigeteléseknél és magas hőmérsékletű megmunkálásoknál (pl. NYÁK aranyozás) elengedhetetlenné. Típustól függően, akril, illetve szilikon ragasztóval érhetők el.

Speciális laminátok

Ezek a szalagok egyedülálló tulajdonságuk miatt ideálisak nagyfeszültségű szigetelésekhez. Az innovatív hordozóanyag egyedülálló tulajdonságával teljesíti a tekercsek új generációjának alkalmazási követelményeit. Ezen termékcsoportban megtalálható pl. az acetát selyem, a poliészter szövet, a Nomex, illetve a fluor-karbon. A termékek jelentős része akril ragasztóval van ellátva és fehér színben érhetők el.

Üvegszövet

Ez a termékcsoport különösen símulékony és flexibilis. Az üvegszövet magas hőállósága és nagy szakító szilárdsága számos követelményét képes teljesíteni a szigeteléstechnikában. A termékek hőre keményedő gumi és hőre keményedő akril, illetve nehezen éghető gumi ragasztóval választhatók, típustól függően.

Felületvédő fóliák

Polyethylen (PE) film, egyik oldalán öntapadó ragasztóréteggel ellátva, védőpapír (liner) nélkül. Vastagsága, tapadőereje, színe és ragasztója típusa szerint számtalan területen alkalmazható. Típustól függően létezik 30my-tól 150my vastagig, szürke/fekete - kék - átlátszó színekben, acryl és kaucsuk ragasztóval, illetve laser vágható kivitelben.

Kreppszalagok

Egyik oldalán öntapadó felülettel ellátott krepp papír alapú maszkoló szalag. Kiemelkedően magas minőséget képviselnek, maximálisan megfelelnek a bútor-, autó-, építő- és elektronikai ipar elvárásainak. Ragasztójának köszönhetően foltmentesen eltávolítható, legyen szó bármilyen lakkozott, festett, porszórt, fém, fa, műanyag felületről. Az extrém flexibilitás mellett a kézzel téphetőség jelenti legnagyobb előnyét feldolgozhatóság terén. Felhasználástól függően, 60C-tól egészen 140C-ig tudunk megoldást kínálni.

Nagy hőállóságú Kapton szalagok

Nyomtatott Áramkörök gyártásánál, az un. aranyozáshoz ajánljuk ezt a szalagot. Kifejzetten magas (akár 350C) hőmérsékleti körülmények mellett is alkalmazható. Ragasztójának (szilikon, vagy akril) köszöhetően pedig, nyom nélkül eltávolítható az áramkörről, a folyamat végeztével.

Nagy hőállóságú Poliészter szalagok

Porfestéshez ajánlott, magas hőmérsékleten is maximális teljesítményt nyujtó Poliészter fólia, szilikon ragasztóval. Ragasztójának köszönhetően a munkafolyamat után, a szalag nyom nélkül eltávolítható a felületről. A termék két típusban érhető, melyeket vastagság (1 vagy 2 mil) és szín (kék vagy zöld) szerint különböztetünk meg.

Nagy hőállóságú Teflon + üvegszövet szalagok

Műanyag nyilászárók profiljainak hegesztéséhez ajánljuk, magas kopásállósága és hőtűrése miatt. Különböző vastagságokban (0,08; 0,13; 0,15 és 0,25mm) öntapadó és nem öntapadó kivitelben. 1m szélesek a tekercsek és nm-ben tudjuk vágni, típustól függetlenül. A fenti felhasználás mellett olyan alkalmazásokra ajánljuk még, ahol igen magas hőmérséklet mellett, nagy szakítószilárdásgra és jó tapadsra van szükség.

Oldalak

Feliratkozás Elektrotechnika csatornájára